Første modtager af H.C. Ørsted Prisen udpeget

Onsdag den 14. august klokken 13.00 overrækkes HC Ørsted Prisen 2013 til direktør Mikkel Bohm, Danish Science Factory (tidligere Dansk Naturvidenskabsformidling) i Rådhussalen i Rudkøbing.

HC Ørsted Prisen er indstiftet i 2013 af HC Ørsted selskabet og Langeland Kommune. Prisen uddeles hvert år på HC Ørsteds fødselsdato den 14. august. Ud over æren følger der med prisen et diplom, et kunstværk med titlen ”Sommerfugl” samt en check på 10.000 kr. Kunstværket er i år udført af den langelandske kunstner Sabine Majus.

HC Ørsted Prisen tildeles som påskønnelse for at have bidraget til at fremme HC Ørsteds opfattelse af naturvidenskab og ånd som to sider af samme sag. Ved udvælgelsen lægges der stor vægt på, at prismodtageren gennem æstetiske oplevelser har medvirket til at gøre naturvidenskaben tilgængelig for den brede offentlighed.

Mikkel Bohm tildeles HC Ørsted Prisen 2013 for sit fornyende, uegennyttig og utrættelig arbejde med at skabe begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge og gøre naturvidenskab til en helt naturlig del af børn og unges dannelse. Mikkel Bohm er brobygger mellem forskning og den naturfaglige praksis i skoler, museer og oplevelsescentre, og han er bannerfører for samarbejde mellem formelle og uformelle naturfaglige læringsmiljøer. Mikkel Bohm er en dynamisk organisator, der er god til at skaffe midler til arbejdet med at give børn og unge mulighed for at opleve glæden ved at beskæftige sig med naturvidenskab.

Efter prisoverrækkelsen afholder prismodtageren en offentlig forelæsning med titlen ”Udforske, forstå og forandre: Science for den næste generation ” på Ørstedskolen i Rudkøbing klokken 16.00.